dominante natrium straatverlichting benadrukt de bruin-bronze kleur van deze roestige cadillac. een amerikaans vlaggetje versiert het dashboard.
het gras tussen het beton, de lekke rechter achterband en de gesloten pomp naast de klassieker doet vermoeden dat de tijdelijke stalling een permanent karakter heeft gekregen.
een restauratie of rit naar de schroothoop is schijnbaar nog een brug te ver voor deze patriottische eigenaar.

the uhaul hub [ pittsburgh – usa ] © remmert bolderman

het golfplaten dak van de overkapping zucht onder het stralingsgeweld van de zon.
stilte… af en toe hoor je een steentje knappen. niet door voertuigen die er overheen rijden, maar van de genadeloze hitte.
zuinige auto’s die langer op een tank rijden, het ontbreken van groen en schaduw waar de vermoeide reiziger zich kan laven, factoren die ongetwijfeld hebben bijgedragen aan de sluiting van deze dorstlesser voor verbrandingsmotoren. bij de ingang ligt een vaalrode pijl met lichtjes onderaan een deels gesloopt prijzenbord. ooit wees zij bovenin van heinde en ver passanten op deze tankstop.

no gas station [ new mexico – usa ] © remmert bolderman

deze petrol hub doet tevens dienst als ehbo-post voor pickups en sedans.
het vervangen van een v-snaar, het provisorisch dichten van een lekke radiator; onderuitgezakt in hun stoelen wachten deze ritselaars geduldig op een passant met een te kleine beurs voor een bezoek aan een echte garage.

kingdom [ cooper county – texas ] © remmert bolderman

smashed windows, a forced door, a looted office, grass in the drive lanes.

new owner wanted [ nevada – usa ] © remmert bolderman

de benzine stop aan de westkust van Florida heeft betere tijden gekend.
nieuwe wegen, verplaatsing van locale activiteiten, mega malls, concurrentie en het ontbreken van die bepalende factor doet vele pompstations uiteindelijk ook weer sluiten, waarna verval haar intrede doet.

out of business [ route 41 – florida ] © remmert bolderman

ijs, sneeuw, uit- of wegglijden tijdens het tanken; met een enorme centrale verwarming onder de aardkorst is de keuze voor het leggen van vloerverwarming snel gemaakt.

floorheated [ iceland ] © remmert bolderman

een pompstation met noodnummers in de uitgestrekte bossen van Canada. in de winter een bittere noodzaak voor hen die op een aggregaat zijn aangewezen, door barre weersomstandigheden zonder diesel zijn komen te zitten.

urgence [ new brunswick – canada ] © remmert bolderman

door snel groeiende konijnenpopulaties met vele gangenstelsels treedt bodemerosie op die uiteindelijk lichtmasten, leidingstraten en verkeersborden doen verzakken. gelukkig zijn pompinstallatie en prijzenbord stevig verankerd in een betonnen fundering waaronder het knaagvolk vooralsnog niet los gaat.

zo goed als alles scheef [ faunabeheer – port of rotterdam ] © remmert bolderman

als de schemer invalt, de kans op een overval in dit dun bevolkte gebied toeneemt, de laatste forenzen voorbij zoeven, de kids thuis gevoed moeten worden, is het tijd om de pomp te sluiten.

holly’s only during daytime gas [ maine – usa ] © remmert bolderman

zeemist accentueert de oase van brandstof, bagels, Ben’s bread met discount, een bistro in country style, de drive thru car wash en de aanstaande bingo van de local Fire Department.

attention [ nova scotia – canada ] © remmert bolderman

error: Notice: panholland content is copyrighted