dominante natrium straatverlichting benadrukt de bruin-bronze kleur van deze roestige cadillac. een amerikaans vlaggetje versiert het dashboard. gras tussen het beton, een lekke rechter achterband, de gesloten pomp naast de klassieker, dit alles doet vermoeden dat de tijdelijke stalling een permanent karakter heeft gekregen.
een restauratie of rit naar de schroothoop is schijnbaar nog een brug te ver voor deze patriottische eigenaar.

[ pittsburgh – usa ] © remmert bolderman hdri

een pompstation met noodnummers in de uitgestrekte bossen van canada. in de winter een bittere noodzaak voor hen die op een aggregaat zijn aangewezen, door barre weersomstandigheden zonder diesel zijn komen te zitten.

[ new brunswick ] © remmert bolderman hdri

de stalen profielplaten van de overkapping zuchten onder het stralingsgeweld van de zon.
stilte…
af en toe hoor je een steentje knappen. niet door voertuigen die er overheen rijden, maar van de genadeloze hitte.
zuinige auto’s die langer op een tank rijden, het ontbreken van groen en schaduw waar de vermoeide reiziger zich kan laven, factoren die ongetwijfeld hebben bijgedragen aan de sluiting van deze dorstlesser voor verbrandingsmotoren. bij de ingang ligt een vaalrode pijl met lichtjes onderaan een deels gesloopt prijzenbord. ooit wees zij bovenin passanten van heinde en ver op deze tankstop.

[ new mexico – usa ] © remmert bolderman hdri

pjodvegur
grundarfjordur

© remmert bolderman hdri

de benzine stop aan de westkust van florida heeft betere tijden gekend.
nieuwe wegen, verplaatsing van locale activiteiten, mega malls, concurrentie en het ontbreken van die bepalende factor doet vele pompstations uiteindelijk ook weer sluiten, waarna verval haar intrede doet.

[ route 41 – florida ] © remmert bolderman hdri

door snel groeiende konijnenpopulaties met vele gangenstelsels treedt bodemerosie op die uiteindelijk lichtmasten, leidingstraten en verkeersborden doen verzakken. gelukkig zijn pompinstallatie en prijzenbord stevig verankerd in een betonnen fundering waaronder het knaagvolk vooralsnog niet los gaat.

[ faunabeheer – port of rotterdam ] © remmert bolderman hdri

deze petrol hub doet tevens dienst als ehbo-post voor pickups en sedans.
het vervangen van een v-snaar, het provisorisch dichten van een lekke radiator; onderuitgezakt in hun stoelen wachten deze ritselaars geduldig op een passant met een te kleine beurs voor een bezoek aan een echte garage.

[ cooper county – texas ] © remmert bolderman hdri

zeemist accentueert de oase van brandstof, bagels, ben’s bread met discount, de bistro in country style, een drive thru car wash en de aanstaande bingo van de local fire department.

[ nova scotia – canada ] © remmert bolderman hdri

[ nevada – usa ] © remmert bolderman hdri

ijs, sneeuw, uit- of wegglijden tijdens het tanken; met een enorme centrale verwarming onder de aardkorst is de keuze voor het leggen van vloerverwarming snel gemaakt.

[ iceland ] © remmert bolderman hdri

als de schemer invalt, de laatste forenzen voorbij zoeven, de kids thuis gevoed moeten worden, de kans op een overval in dit dun bevolkte gebied toeneemt, dan is het tijd om de pomp te sluiten.

[ maine – usa ] © remmert bolderman hdri

ondanks de aanwezigheid van een quickfood drive thru is op het terrein nog geen papieren bekertje, stukje verpakkingsplastic of hamburger-wikkel te vinden. ook de hervuller voor stookolie doet niet onder; geen enkele donkere vette plek in het beton te bespeuren.

[ petro canada – p.e.i. ] © remmert bolderman hdri

een concept van duurzame mobiliteit door innovatieve brandstoffen, besparingen op de brandstofkosten.
aftanken dus voordat je de ferry oprijdt.

[ europoort – port of rotterdam ] © remmert bolderman hdri

Close Menu